Vi fick en förfrågan från Nordiska Kompaniet, även känt som NK-varuhuset. De stod inför ett problem – de var i stort behov av en effektiv fasadlösning för att förhindra smash-and-grab-intrång. Skulle vi kunna utveckla något helt nytt, något som var mycket säkrare än de produkter som redan fanns på marknaden? För att göra en lång historia kort. Några månader hade vi en primär prototyp redo för demonstration.

Pilottestet genomfördes med stor framgång och kunden, som vi hade bjudit in till eventet, var mycket nöjd. Vi hade hittat en lösning på något som tidigare varit ett mycket stort problem. Vi hade skapat Keep Safe System.

Det har gått några år nu och Nordiska Kompaniet har successivt installerat Keep Safe System i båda sina varuhus, i Stockholm och Göteborg. De har fortfarande haft intrångsförsök men gärningsmännen har varje gång återvänt tomhänta. Dessutom har de butiker som blivit utsatta kunnat hålla öppet utan avbrott, vilket resulterat uteblivna kostnader för stillestånd.

Fler referenser

Station Centralen, Göteborg

Station Centralen, Göteborg

Keep har tecknat avtal med NCC om att leverera alla dörr- och väggdelar till jätteprojektet Västlänken i Göteborg. NCC, som bygger den centrala delen på uppdrag av Trafikverket, hade länge letat efter en funktionell och säker lösning för glas- och dörrdelarna. Efter...

Vildmannen, Stockholm

Vildmannen, Stockholm

I November 2017 bröt en omfattande brand ut i den anrika fastigheten Vildmannen 7 på området Norrmalm i Stockholm. Keep the company AB har levererat säkra dörrar och fönsterdelar för ombyggnationen, på uppdrag av fastighetsägaren Hufvudstaden. Keep the company AB har...