Vi fick en fråga från Nordiska Kompaniet, även känt som varuhuset NK. De hade ett problem. Skulle det vara möjligt att ta fram en fönsterlösning som motverkar så kallade Smash and Grab-inbrott, något som var betydligt bättre än det som redan fanns på marknaden? En ny affärsidé hade ramlat ner i knät på oss.

Vi gick raka vägen till ritbordet. Luleå tekniska universitet involverades i processen och efter ett par månader fanns en första prototyp som vi åkte till kunden för att visa och demonstrera. Planen var att köra med en bil i vår fönsterruta. Det skulle bli onödigt spännande. Ett par timmar innan det var dags hade vi fortfarande inte fått tag i något lämpligt fordon. I lunchrummet i ett närliggande cementgjuteri lyckades vi i elfte timmen hitta en kille som hade en bil till salu. Behöver vi säga att bilen köptes osedd.

Pilottestet genomfördes med mycket lyckat resultat och kunden blev förtjust. Vi hade hittat en lösning till hur man skyddar sig mot en typ av brott som tidigare varit i stort sett omöjlig att värja sig mot. Keep Safe var ett faktum.

Nordiska Kompaniet har sedan dess installerat vår lösning vid båda sina varuhus, i Stockholm och Göteborg. Och ja, de har haft inbrottsförsök sedan dess, men förövarna har fått vända tomhänta medan verksamheten har kunnat fortsätta utan avbrott.

Nu är vi redo att ta nästa steg. Vi är övertygade om att vår banbrytande produkt har potential att skapa förutsättningar för en säkrare och tryggare tillvaro i många offentliga miljöer.

Fler nyheter

NCC på besök

NCC på besök

Representanter från NCC har hälsat på för att titta på vår mockup av fasadpartier inför kommande installation vid Västlänken, deletapp Centralen i Göteborg. De var mycket nöjda med vad de såg och vi ser fram emot samarbetet i detta omfattande och mycket spännande...

Keep safe system goes west

Keep safe system goes west

Med patentet klart i USA arbetar vi nu även för att etablera Keep safe system på denna stora och intressanta marknad.

Heta framgångar för Keep öppnar nya marknader

Heta framgångar för Keep öppnar nya marknader

Förra veckan genomförde vi brandtester med vårt patenterade system för säkra fasader och dörrar, Keep Safe System. Det blev en ytterligare en stor succé, som öppnar för ännu fler möjligheter.   Brandtesterna gjordes i Aachen, Tyskland i samarbete med...