Keep the company levererar alla dörr- och väggpartier till den första etappen i det gigantiska projektet Västlänken i Göteborg. Ett riktigt prestigefyllt uppdrag och vår i särklass största affär hittills.

Västlänken är ett av norra Europas största och mest komplicerade infrastrukturprojekt. En åtta kilometer lång järnväg för genomgående pendel- och järnvägstrafik byggs under centrala Göteborg. Av sträckan kommer sex kilometer att löpa genom tunnel. Dessutom byggs tre nya stationer vid Göteborgs Central, Hagakyrkan och Korsvägen.

Som underleverantör till NCC levererar Keep the company tillsammans med Stålpartier i norr (SPINAB) alla glasfasader och dörrar under jord till rulltrappor och perronger till den första etappen, Station Centralen.

NCC sökte länge en fungerande och säker lösning för alla glas- och dörrpartier till projektet. Omfattande beräkningar visade till slut att vår patenterade säkerhetslösning Keep safe system var den enda som kunde matcha specifikationens mycket högt ställda krav på säkerhet. Förutom att vara en helt unik säkerhetslösning, möjliggör Keep safe system att tillverka smäckrare partier, vilket både förbättrar det visuella intrycket och minskar materialkostnaderna. Systemet är dessutom konstruerat för att säkerställa snabb och sömlös installation, vilket minimerar störningar både för arbetare och resenärer på byggarbetsplatsen.

Vi är såklart oerhört stolta och glada för förtroendet. Det är fantastiskt roligt att få leverera norrländsk kvalitet till ett så stort och komplext projekt, ännu ett kvitto på att Keep safe system är en världsunik produkt. Det känns också extra bra att alla våra egna underleverantörer uteslutande är lokalproducerande företag.

Produktionen hos SPINAB är i full gång. Vi kommer att tillverka en stor mängd partier för montage som påbörjas i augusti i år. Vårt uppdrag kommer att pågå under 2024 och 2025.

Den officiella byggstarten för Västlänken ägde rum 2018 och arbetet fortskrider just nu i alla etapper. Station Centralen beräknas stå klar 2026 och hela Västlänken planeras öppna för trafik 2030. Västlänken ingår i Västsvenska paketet, en finansieringslösning för infrastruktur som bidrar till att Västsverige kan växa och utvecklas.
På sikt förväntas Västlänken underlätta resandet i Göteborg och hela Västsverige genom snabbare och enklare tågresor med färre byten. Den slutliga kostnaden uppskattas av Trafikverket till ca 26 miljarder kronor. (Illustration: Wiki commoms)

Fler nyheter

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Keep safe system har nyligen genomgått framgångsrika tester mot beskjutningsattacker hos RISE Research Institutes of Sweden, vid deras ballistiska laboratorium i Varberg. De rigorösa testerna utfördes enligt standard SS-EN 1522:1998, som specificerar krav och...