Vi har genomfört explosionstester av vårt patenterade säkra fönster- och dörrsystem. 

Testerna genomfördes av RISE, Research Institute of Sweden, enligt godkända testmetoder, SS-EN 13123–2:2004, för att uppnå godkänt resultat på olika säkerhetsnivåer för systemen Keep Safe och Keep Plus.

Testresultatet betraktas av de deltagande komponentleverantörerna som unik världsklass. Keeps system når nivåer som inte nåtts tidigare, vilket betyder att vi kan leverera system med komponenter som har designmässiga och kostnadsmässiga fördelar utan att trumma på säkerheten, snarare förstärka den. Till exempel klarar systemet sprängklass nivå 3, EXR3, med glas klassade för nivå 1, EXR1 och högsta nivån EXR5 med glas klassade för nivå 3, EXR3.

Här får du en liten inblick i hur testet gick till:

 

Fler nyheter

NCC på besök

NCC på besök

Representanter från NCC har hälsat på för att titta på vår mockup av fasadpartier inför kommande installation vid Västlänken, deletapp Centralen i Göteborg. De var mycket nöjda med vad de såg och vi ser fram emot samarbetet i detta omfattande och mycket spännande...

Keep safe system goes west

Keep safe system goes west

Med patentet klart i USA arbetar vi nu även för att etablera Keep safe system på denna stora och intressanta marknad.

Heta framgångar för Keep öppnar nya marknader

Heta framgångar för Keep öppnar nya marknader

Förra veckan genomförde vi brandtester med vårt patenterade system för säkra fasader och dörrar, Keep Safe System. Det blev en ytterligare en stor succé, som öppnar för ännu fler möjligheter.   Brandtesterna gjordes i Aachen, Tyskland i samarbete med...