Vi har genomfört explosionstester av vårt patenterade säkra fönster- och dörrsystem. 

Testerna genomfördes av RISE, Research Institute of Sweden, enligt godkända testmetoder, SS-EN 13123–2:2004, för att uppnå godkänt resultat på olika säkerhetsnivåer för systemen Keep Safe och Keep Plus.

Testresultatet betraktas av de deltagande komponentleverantörerna som unik världsklass. Keeps system når nivåer som inte nåtts tidigare, vilket betyder att vi kan leverera system med komponenter som har designmässiga och kostnadsmässiga fördelar utan att trumma på säkerheten, snarare förstärka den. Till exempel klarar systemet sprängklass nivå 3, EXR3, med glas klassade för nivå 1, EXR1 och högsta nivån EXR5 med glas klassade för nivå 3, EXR3.

Här får du en liten inblick i hur testet gick till:

 

Fler nyheter

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Keep safe system har nyligen genomgått framgångsrika tester mot beskjutningsattacker hos RISE Research Institutes of Sweden, vid deras ballistiska laboratorium i Varberg. De rigorösa testerna utfördes enligt standard SS-EN 1522:1998, som specificerar krav och...