I november 2017 utbröt en omfattande brand i den anrika fastigheten Vildmannen 7 på Norrmalm i Stockholm. Keep the company AB levererar nu säkra dörrar och fönsterpartier till återuppbyggandet, i uppdrag åt fastighetsägaren Hufvudstaden.


Bildmaterial: Hufvudstaden

Vildmannen 7 byggdes i slutet av 1800-talet och klassificerades innan olyckan som en fastighet av allra högsta kulturhistoriska värde. Vid den ödesdigra branden 2017 blev insidan totalförstörd, samtidigt som den vackra gamla stenfasaden mirakulöst stod kvar. Efter en långdragen och komplex process för att ta fram en ny detaljplan för fastigheten samt ett avancerat rivningsarbete, pågår nu det spektakulära och komplicerade återuppbyggandet. Bakom den 120 år gamla fasaden byggs ett helt nytt hus för moderna kontorslokaler, affärslokaler och bostäder.

– Den stora utmaningen är att binda ihop fasaden med ett modernt hus. Projektet är helt unikt i sitt slag, säger Niklas Engvall, projektansvarig Hufvudstaden.

Till Vildmannen 7 har Keep the company AB fått förtroendet att leverera alla dörrar och fönster till markplan, med systemet Keep Safe. Den patenterade lösningen skyddar insidan mot sprängning, attacker, inbrott och smash and grab-intrång. Keep Safe har bland annat utvecklats i samarbete med Hufvudstaden och är sedan tidigare installerat hos NK i Stockholm och Göteborg, med mycket goda resultat. Förutom högsta säkerhetsklass erbjuder systemet stora designmöjligheter.

– ­Vi bygger med flexibilitet för att kunna anpassa oss och kunna ta emot alla typer av hyresgäster i framtiden. Vi väljer Keep Safe för Vildmannen 7 eftersom vi vill ha den allra säkraste lösningen, säger Niklas Engvall.

Keeps samarbetspartner Stålpartier i norr AB står för tillverkningen av fönster- och dörrpartier.

Den nya Vildmannen 7 beräknas stå klar för inflyttning 2023.

Mer information om projektet finns här: https://hufvudstaden.se/var-verksamhet/projekt/pagaende-projekt/vildmannen-7/

Fler nyheter

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Keep safe system har nyligen genomgått framgångsrika tester mot beskjutningsattacker hos RISE Research Institutes of Sweden, vid deras ballistiska laboratorium i Varberg. De rigorösa testerna utfördes enligt standard SS-EN 1522:1998, som specificerar krav och...