Förra veckan genomförde vi brandtester med vårt patenterade system för säkra fasader och dörrar, Keep Safe System. Det blev en ytterligare en stor succé, som öppnar för ännu fler möjligheter.

 

Brandtesterna gjordes i Aachen, Tyskland i samarbete med glasleverantören Vetrotech hos brandinstitutet IFTS, International Fire Testing + Services. Syftet var att testa hur väl systemet klarar testnivå EW60, vilket betyder att testobjektet ska klara en testcykel till 1 000 grader under 60 minuter.

Testet, som genomfördes under stor anspänning, pågick klockrent i 75 minuter, innan det avslutades. Att vårt system klarar EW60 innebär att vår produkt är aktuell i alla projekt där brandklassning krävs.

Vårt vägg- och fasadsystem klarar sprängning, brand, attack och smash & grab med högsta prestanda– i de mest krävande miljöerna.

Vi gläds åt ännu en stor framgång och fortsätter vår resa för en säkrare värld. Keep safe!

Se film från testet:
Brandtest

Fler nyheter

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Fullträff för Keep safe system i beskjutningstest

Keep safe system har nyligen genomgått framgångsrika tester mot beskjutningsattacker hos RISE Research Institutes of Sweden, vid deras ballistiska laboratorium i Varberg. De rigorösa testerna utfördes enligt standard SS-EN 1522:1998, som specificerar krav och...